Lunch met Gerd-Jan Poortman | Volvo Ocean Race

14-11-2016

Op maandag 14 november is er een lunchbijeenkomst in het Oranje Hotel met als gastspreker Gerd-Jan Poortman.

Bekijk hier de foto's van deze bijeenkomst.

Gerd-Jan Poortman is een van de beste zeilers van Nederland. Hij zeilde drie keer mee tijdens de zwaarste zeilrace ter Wereld; de Volvo Ocean Race.

Gerd-Jan Poortman is een zeer enthousiaste spreker en vertelt graag over zijn ervaringen in de Volvo Ocean Race. Het neemt daarin onderwerpen als samenwerking, communicatie, innovatie en ontwikkeling, veiligheid en risicomanagement mee. Gerd-Jan zijn presentaties worden ondersteund door het gebruik van voorbeelden, anekdotes en indrukwekkend beeldmateriaal. Tevens is Gerd-Jan te boeken voor een zeilclinic.

Al op zes jarige leeftijd begon Gerd-Jan met zeilen. Vanaf zijn twaalfde deed hij mee aan wedstrijden en wist diverse titels in de wacht te slepen. Zijn professionele zeilcarrière startte in 1999 met een overwinning in de Admirals Cup.

In maart 2005 werd Gerd-Jan Poortman geselecteerd als een van de ‘high potentials’ voor de witte bankboot van Team ABN AMRO. Het voordek werd zijn domein. Gelijk al in de eerste etappe zetten hij en zijn bemanning het 24-uurs snelheidsrecord voor monohulls. Maar op weg naar Wellington (NZL) raakte Poortman geblesseerd en bleef hij noodgedwongen enkele etappes aan de wal. Het talententeam eindigde uiteindelijk op een vierde plaats overall. In 2008 doet Gerd-Jan wederom mee met de Volvo Ocean Race, ditmaal met Team Delta Lloyd. Na het oceaanzeilen stapt Gerd-Jan over naar de eXtreme 40 catamarans. In de Volvo Ocean Race editie van 2014 / 2015 wordt hij tweede met Team Brunel.

Programma in het kort
11.30 - 12.00 uur | Inloop
12.00 - 12.30 uur | Lunch
12.30 - 13.15 uur | Gerd-Jan Poortman aan het woord
13.15 - 13.30 uur | Vragen en antwoorden
13.30 uur | Einde bijeenkomst

Introducees zijn van harte welkom.
Ze betalen € 20,- per persoon.
Dit graag bij binnenkomst graag contant voldoen.

« terug naar overzicht

Aanmelden voor dit evenement?

Om u aan te melden voor dit evenement dient u lid te zijn van de Commerciële Club Leeuwarden.