Netwerkbijeenkomst met beeldend kunstenaar Claudy Jongstra

30-10-2018

Op dinsdag 30 oktober treffen we elkaar voor een netwerkbijeenkomst in de Blokhuispoort in Leeuwarden.

Wie wel eens in het Fries Museum geweest is, heeft vast het prachtige goudgele wandkleed in de hal gezien. Dit is een werk van beeldend kunstenaar Claudy Jongstra. Tijdens onze netwerkbijeenkomst op dinsdag 30 oktober in Café de Bak in de Blokhuispoort komt ze vertellen over haar werk en over 'Farm of the World' een cultureel project, geïnitieerd door Jongstra voor Leeuwarden Europese Culturele Hoofdstad 2018, waarbij nieuwe en duurzame mogelijkheden van het platteland worden onderzocht.

Onderdeel van Farm of the World is de Honeysuckle Blue(s) tuin die te zien is op de achterste luchtplaats van de Blokhuispoort.

Programma in het kort
17.00 - 17.30 uur | Inloop met een hapje en een drankje Café de Bak (BHP)
17.30 - 18.00 uur | Lezing Claudy Jongstra
18.00 - 18.15 uur | Bezoek aan de Honeysuckle Blue(s) Tuin
18.15 - 19.15 uur | Borrel met happen

Introductie Claudy Jongstra
Kunstenaar Claudy Jongstra (1963) is bekend van haar poëtische kunstwerken en indrukwekkende installaties van wol in openbare gebouwen in Nederland en in de VS. De schoonheid van de natuur, de plantaardige pigmenten en het onderzoek naar oude vaardigheden als spinnen, kaarden en weven inspireren Jongstra tot het maken van prachtige kunstwerken voor grote openbare ruimtes en voor particuliere woonhuizen. Naast haar grote installaties veelal in samenwerking met architecten, bouwt Claudy Jongstra al sinds 25 jaar met haar autonome kunstwerken aan een imposant oeuvre van intrigerende unica.

Essentieel voor het creatieve proces is de autarkische omgeving en werkwijze in het Friese Spannum. Voor Jongstra staat respect voor de aarde centraal in de duurzame keten van het creatieve productie-proces. Van de Drentse Heideschapen tot de zelf geweekte planten voor de pigmenten wordt de natuur gerespecteerd en ondersteund en worden de principes van lokaal gebruik en het behoud van traditionele ambachten hoog gehouden. Haar oeuvre is vitaal zowel in de tactiele kwaliteiten ervan als in de betekenis voor de aanschouwer en de omgeving, en geven hoop op een beter bestaan.

Op donderdag 13 september jl. werd Claudy geinterviewd door Margriet van der Linden in het tv-programma M.
Bekijk hier het interview.

« terug naar overzicht

Aanmelden voor dit evenement?

Om u aan te melden voor dit evenement dient u lid te zijn van de Commerciële Club Leeuwarden.