Santa Run Leeuwarden | Lopen voor Stoereloer

Zaterdagmiddag 21 december wordt de jaarlijkse Rotary Santa Run gehouden. Een 2,5 km lange fun run van kerstmannen die de binnenstad van Leeuwarden rood kleurt.

De opbrengst van de Santa Run en de bijbehorende afterparty gaat dit jaar naar de Friese Stichting Stoereloer, die iedere zomer een kunstzinnige week voor kinderen uit Leeuwarden organiseert, waarin kunst, techniek en ambacht gecombineerd worden.

Waarom Stoereloer?
Creativiteit zit in ons allemaal en maakt je een sterker mens. Zeker als je het ontdekt als je jong bent. Dit gebeurt helaas veel te weinig. Omdat er geen ruimte voor is, geen geld beschikbaar is of niemand die je inspireert. En dat is jammer, erg jammer. Gelukkig is er in Leeuwarden Stichting Stoereloer

Stoereloer biedt met kunstenaars en vele prachtige ambachten een unieke mogelijkheid voor alle kinderen, maar met name kinderen met een krappe beurs, om hun creativiteit te ontdekken. Door te doen, door te spelen, door de mogelijkheid te ontdekken die materialen en vormen bieden en ervan overtuigd te raken dat ze talent hebben. Door te ontdekken dat ze iets heel goed kunnen! 

De Santa Run
De Santa Run is een feestje voor het hele gezin. Je mag hardlopen of wandelen, het maakt niet uit zolang jij verkleed als Santa maar plezier hebt. 

De fun begint al om 13.15 uur met een warming-up op het Zaailand en om 13.30 uur wordt het startsein gegeven voor de loop. Na de Santa Run is het feest nog niet voorbij. Stort je op de afterparty in Neushoorn. Er zijn allerlei optredens, een verloting, kinderactiviteiten en nog veel meer.

Hoe je meedoet en waar je je kerstmannenpak kunt bemachtigen lees je op de website.

Dit knotsgekke event voor het goede doel wil je gewoon niet missen. Schrijf je nu in.

 

« terug naar overzicht