Café van de Kleine Wetenschap over Psychopatie

Op donderdag 20 maart in het Oranje Bierhuis in Leeuwarden

Op 20 maart 2014 organiseert UCF een Café van de Kleine Wetenschap Special over Psychopathie.

Kevin Dutton – The Wisdom of Psychopaths
In dit Café geeft Kevin Dutton een lezing over zijn boek ‘The Wisdom of Psychopaths. Lessons in life from saints, spies and serial killers.’ Dutton combineert origineel wetenschappelijk onderzoek met verslagen uit geheime kloosters, Special Forces trainingskampen en psychiatrische vleugels van zwaarbeveiligde ziekenhuizen. Wat is het verschil tussen succesvolle en onsuccesvolle psychopaten? Wat is het meest psychopathische beroep? Wat kunnen wij leren van psychopaten?

Dutton geeft antwoorden op deze en andere vragen. Kevin Dutton is gepromoveerd in de psychologie en is een expert op het gebied van de wetenschap van sociale beïnvloeding. Hij is onderzoekpsycholoog en erelid van de Calleva Research Centre for Evolution and Human Sciences, Magdalen College, University of Oxford. De host van de avond is Asing Walthaus (Leeuwarder Courant).

Plaats en tijd
Noteer dus in uw agenda: donderdag 20 maart, van 20:00 tot 21:30 uur
Locatie: Oranje Bierhuis, Auckmastraatje 2, Leeuwarden
Gratis toegang
Presentatie is in het Engels. Van der Velde Boeken zorgt voor een boekentafel

Reserveren
Reserveer je kaartje door een e-mail te sturen naar: events@ucf.nl. Wees op tijd met je reservering. Er zijn in totaal 70 kaarten beschikbaar.
Het Café van de Kleine Wetenschap is een initiatief van UCF en deze editie wordt mede mogelijk gemaakt door Van der Velde Boeken.

« terug naar overzicht