Ondernemers kijken naar de toekomst tijdens Ljouwert Culinair

Het zonnetje schijnt en vanaf het podium klinken de jazzy sounds van Triplecate, de winnaar van City Jazz 2014. Bij de tent van Holland Casino wordt het steeds drukker en gezelliger tijdens de netwerkborrel van de CCL.

Verschillende leden van de CCL kijken tijdens deze zonnige seizoenopening alvast vooruit naar het komende najaar en het voorjaar van 2015. Alex Kaminski is sinds vier weken de nieuwe General Manager van het Oranje Hotel – Hampshire Eden. Wat zijn de plannen voor het komende jaar met het hotel en restaurant, gelegen tegenover het station in Leeuwarden?

Kaminski vertelt: ,,Het hotel heeft een goede bezetting en ook restaurant Van Buren draait goed. De kwaliteit is hoog, maar er kunnen altijd nog een paar puntjes op de i. Daar gaan we ons op focussen het komende jaar. Ik heb ruim twintig jaar in Groningen gewerkt. Als voorzitter van het hoteloverleg heb ik daar altijd de verbinding gezocht met organisaties als Marketing Groningen, het Groningen Congresbureau en lokale ondernemersverenigingen. Samen kun je namelijk veel bereiken. Met deze ervaring op zak kijk ik uit naar de samenwerking met onder andere Marketing Leeuwarden en collega ondernemers van de CCL in voorbereiding op Stad van de Smaak in 2015 en natuurlijk ook Culturele Hoofdstad in 2018.”

Ook Peter Dekker van Cinnamon Interactive is klaar voor de tweede helft van 2014. ,,Allereerst merken we dat onze orderportefeuille voor het bouwen van toegankelijke en gebruikersvriendelijke websites goed gevuld blijft“, zegt hij. “Daarom wil ik me vooral blijven richten op de kwaliteit. We hebben bijvoorbeeld de website voor de Atoomtop in Den Haag gebouwd en daar komen nu weer nieuwe opdrachten uit voort. Daar hebben we medewerkers voor nodig die passie hebben voor hun werk en net even iets meer doen dan de klant vraagt. Op die manier kunnen we de opdrachten die we krijgen goed uitvoeren met de juiste nazorg.”

En terwijl de schaduw van de Oldehove langer wordt, verzamelt steeds meer publiek zich op het Odehooftsterkerkhof. De ondernemers praten nog een hele nazomeravond lang met elkaar over hun plannen. En zoals dat hoort bij Ljouwer Culinair gaat dit onder het genot van een hapje en drankje.

« terug naar overzicht