Makro Leeuwarden zoekt een coördinator Netwerkplein

Wilt u aanspreekpunt en de spil van de 'hub' voor lokale en regionale onderneming zijn?

Wil je naast dit werk ook de kans hebben, om jouw eigen netwerk en zakelijke kansen te vergroten? Dan is dit dé functie voor jou.

Over het Netwerkplein
Vanuit Makro Nederland willen we een unieke markt- en ontmoetingsplaats voor ondernemers worden. Vanuit die gedachte zijn in 2016 de ontmoetings- en kennisdeelpleinen bij Makro ontstaan: het Netwerkplein. Hiermee gaan we interessante partnerships aan met lokale ondernemers. De Netwerkpleinen worden gerund door betrokken ondernemers die - naast een eigen bedrijf - ook parttime als netwerkcoördinator functioneren. De netwerkcoördinator heeft een of twee vestigingen onder zich en zorgt ervoor dat ondernemersnetwerken rondom die vestigingen in beweging komen.

Over de functie
Als netwerkcoördinator ben je verantwoordelijk voor het zoveel mogelijk denken in kansen en mogelijkheden in lokale partnerships. Hiermee faciliteert Makro Nederland de ondernemers niet enkel met producten, maar ook met netwerkmogelijkheden. Je werkt altijd nauw samen met de vestigingsmanager, de foodcourtmedewerkers, de Netwerkplein Horeca host, de projectleider Netwerkpleinen en de netwerkcoördinatoren van de andere vestigingen.

In het kort
Samen met de lokale Horeca host en de vestigingsmanager zorg je als Netwerkcoördinator voor een goede bezetting op de pleinen en bij evenementen. We verwachten ook dat je stagiairs begeleidt. Je traint de vestigingsmedewerkers als het gaat om het werken/netwerken/evenementen-concept. Jij bent verantwoordelijk voor het accuraat bijhouden van planningen, inkomsten en uitgaven van de events op de netwerkpleinen. Je bouwt de bekendheid van het Netwerkplein verder uit binnen de lokale markt.

Organisatie
In alle vestigingen wil Makro ondernemers interessante en inspirerende events aanbieden. Daarnaast beschikken 8 vestigingen over een Netwerkplein waar ondernemers kunnen werken en netwerken. Als netwerkcoördinator ben jij daar het aanspreekpunt. De netwerkcoördinator is verantwoordelijk voor het zoveel mogelijk ondernemers binden aan de Makro-vestigingen, denk aan ondernemersorganisaties, netwerkorganisaties e.d. Je werkt nauw samen met de vestigingsmanager, het lokale managementteam, de Horeca host, en de foodcourtmedewerkers. Je wordt aangestuurd door de projectleider Netwerkplein.
In overleg en in afstemming met de vestigingsmanager zorgt zowel de lokale Horeca host en de netwerkcoördinator ervoor dat de evenementen die plaatsvinden goed gehost worden, bezetting van het Netwerkplein goed geregeld is, en dat het Netwerkplein een bruisende hotspot wordt voor de regionale ondernemer. Zowel de lokale host als de netwerkcoördinator worden gefaciliteerd met locatie, training, tooling en een team van enthousiaste collega’s.

Resultaatgebieden | Doelstellingen
 Nieuwe klanten (minimaal 235 nieuwe klanten per jaar per Makro-vestiging)
 Customer Satisfaction (positieve NPS-score voor Netwerkplein)
 Traffic naar het Netwerkplein (online en offline)
 Events, workshops en inspiratiesessies per maand organiseren, waar mogelijk aansluitend op de Makro-thema’s

Klanten

 •  Het opbouwen van relaties met lokale ondernemersnetwerken
 •  Het opbouwen en uitbreiden van een database met relevante en potentiële klanten
 •  Het opbouwen van data omtrent de problemen en behoeften van de klant
 •  Het opbouwen van een relatie met de huidige bestaande klanten in de toegekende vestiging(en)
 •  Middels de netwerkevents nieuwe klanten / klantkaarten werven

Inhoud programmering

 •  Het programmeren en promoten van lokale workshops/evenementen
 •  De juiste uitvoer en begeleiding van deze workshops/evenementen
 •  Kennisdelen en informatie uitwisselen met vestigingsmanagers, foodcourtmedewerkers en collega netwerkcoördinatoren van andere vestigingen

Partnerships

 •  Het zoveel mogelijk aangaan van lokale partnerships
 •  Het onderhouden van de relaties met de lokale partners

Communicatie

 •  Het communiceren (on- en offline) van de lokale ontwikkelingen
 •  Het ophalen/ontwikkelen van lokale content vanuit het lokale ondernemersnetwerk
 •  Het bijtijds en zorgvuldig aanvullen van het lokale deel van het platform en de centrale planning

Reageren of vragen?
Stuur een mail naar: rene.kempen@makro.nl vóór vrijdag 15 december 2017.

« terug naar overzicht